Obserwatorzy

niedziela, 15 czerwca 2014

Poduszeczki z ciasta francuskiego z łososiem

Jejku jak mi się strasznie dziś nic nie chce!! Słoneczko pięknie świeci, dzieciaczki radośnie biegają a ja po prostu mam zjazd.  Normalnie położyć się i spać, ale jak tu spać jak w głowie natłok myśli i pomysłów.  I tak sobie wymyśliłam, że dziś zaprezentuje Wam czaderską przekąskę międzygłównodaniową idealnie smakowo skomponowaną.  Nazwałam to poduszeczki z łososiem - dlaczego tak - sami zobaczycie.

Co potrzeba:

opakowanie ciasta francuskiego

300 g łososia wędzonego

2 białe części pora

sok z cytryny

łyżka musztardy

2 łyżki masła

przyprawa do ryb

 

Łososia rozdrobnić, posypać przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny. Białe części pora oczyścić i pokroić w plastry, po czym zeszklić na maśle. Gdy warzywa przestygną wymieszać je z łososiem. Ciasto francuskie należy pokroić na 4 długie prostokąty. Dwa z nich smarujemy musztardą, nakładamy nadzienie i przykrywamy pozostałymi dwoma płatami. Z powstałych pasków łososiowych kroimy kwadraty, starannie zlepiając boki. Wierzchy powstałych poduszeczek nakłuwamy widelcem.

Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy w 180 C przez ok. 30 minut (może trwać do krócej wystarczy , że się zarumienią).

No to to chyba tyle , teraz szybciutkie jedno zdjęcie na pochwałki i do zachęty- oczywiście i spadam wylegiwać się.

1

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ciasto kokosowe na wafelku

A bo ja czekam na śnieg i czekam w tym oknie i dlatego mnie tu nie ma :):):) :lol: . Śniegu oczywiście nie ma, o wpisach nie wspomnę i stoję...