Co potrzeba:
opakowanie ciasta francuskiego
300 g łososia wędzonego
2 białe części pora
sok z cytryny
łyżka musztardy
2 łyżki masła
przyprawa do ryb
Łososia rozdrobnić, posypać przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny. Białe części pora oczyścić i pokroić w plastry, po czym zeszklić na maśle. Gdy warzywa przestygną wymieszać je z łososiem. Ciasto francuskie należy pokroić na 4 długie prostokąty. Dwa z nich smarujemy musztardą, nakładamy nadzienie i przykrywamy pozostałymi dwoma płatami. Z powstałych pasków łososiowych kroimy kwadraty, starannie zlepiając boki. Wierzchy powstałych poduszeczek nakłuwamy widelcem.
Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy w 180 C przez ok. 30 minut (może trwać do krócej wystarczy , że się zarumienią).
No to to chyba tyle , teraz szybciutkie jedno zdjęcie na pochwałki i do zachęty- oczywiście i spadam wylegiwać się.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz