Z temperaturą to w Gru d.... nie urywa ( bo 10 st.) ale kurcze w porównaniu do tych cudnie słonecznych 29 -cio stopniowych dni to prawie mróz. :):)
Zatem na ten czas onegdaj, żeby ogrzać Wasze serduszka spragnione wiedzy Szu-Szu postanowiła ukazać rąbka tajemnicy na przepysznie czekoladowe brownie ( z dodatkiem majonezu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ale ciiiiiii :):)Mega!!! Rozpływa się w ustach ( a nie w dłoni :):)) Godne polecenia ( słowo Szu-Szu).
Przygotujcie:
40 g mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
25 g kakao
140 g gorzkiej czekolady
3 jajka
200 g cukru
łyżeczka aromatu z wanilii
szklanka posiekanych orzechów włoskich ( dodałam mielone)
100 g majonezu
Czekoladę roztapiamy w garnuszku na bardzo maluteńkim ogniu. Lekko przestudzamy. W misce lekko ubijamy jajka z cukrem i aromatem. Wymieszać. Powolutku wlewać stopioną ciepłą czekoladę i teraz czas na mąkę, kakao, proszek do pieczenia i majonez. Miksujemy. Pod koniec dodajemy orzechy i delikatnie mieszamy szpatułką. Kwadratową formę o boku 23 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę czekoladową i pieczemy w 160 C przez 35-40 minut.
A teraz photo:
No to paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)
No to czekamy na testowe kawałki ciasta. Adres znacie :-)
OdpowiedzUsuńChętnie , a nie lepiej po prostu nas odwiedzić i zjeść jeszcze gorące :)
OdpowiedzUsuńczekamy :) i całuski dla małego rafala :)