Jak to w tygodniu bywa , nie ma czasu zupełnie na nic (chyba że o 28 w nocy :):). Korzystając z kilku chwil bycia odciążoną od codziennych obowiązków chciałabym się podzielić przepisem na superancką sałatkę ze świeżego szpinaku. Normalnie z połączeniem karkóweczki lub jakiejś innej części ciała prosiaka upieczonej na grillu -REWELACJA!!!!!
Potrzebujemy:
opakowanie młodego szpinaku
kilku pomidorków koktajlowych
opakowania sera camembert - może być z pieprzem (niekoniecznie)
1/2 opakowania posiekanych migdałów
sos francuski ( niestety z opakowania, ale w sumie dlaczego sobie nie ułatwiać życia)
A teraz po kolei: szpinak wykładamy do dużej miski. Pomidorki kroimy na pół. Posiekane migdały prażymy na suchej patelni. W międzyczasie przygotowujemy sos francuski wg przepisu na opakowaniu. Ser kroimy na zgrabne trójkąciki.
No to na szpinak kładziemy pomidorki oraz ser. Posypujemy podprażonymi migdałami. Polewamy sosem i wcinamy!!!!!!!!!!!!!!
Tak mi to wyglądało:
Profil numero uno: Profil numero duo:
Smaczności i papatki Szu-Szu :):)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz